KİRA GELİRLERİNİN BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR?

mart ayı dert ayı diye boşa dememişler. malum gelir vergileri bu ay beyan ediliyor. Gelir vergisi mükellefleri şahıslar ve şahıs şirketleridir, zira sermaye şirketleri için (ltd, anonim vs.)  kurumlar vergisi mükellefiyeti vardır. o şimdilik kenarda dursun. Gelir vergisinde de kazancı bol işi farklı farklı dallarda olanların muhasebecisi vardır, demekki biz kendi halinde gelir elde edenlere bakalım, yani kira geliri elde edenlere.

kira geliri elde edenler, diğer gelir vergisi mükellefleri gibi 25 marta KADAR  beyanname verirler.

1. beyannameyi ikametgahınızın bulunduğu yere bakan vergi dairesine elden, taahhütlü posta veya herhangi bir mali müşavir aracılığı ile e-beyanname olarak internet üzerinden verebilirsiniz.

2. 2009 istisna tutarı 2.600 TL’ dir. Yani bir yılda 2.600 TL’den az kira geliri elde etmişseniz devlet bundan vergi almaz, dolayısıyla beyanname vermeye gerek olmaz. bu tutarın üzerinde bir geliriniz olduysa, o tutarın da 2.600TL’ si vergilendirilmez, bunun üstündeki rakam üzerinden vergi alınır.

3. Şayet beyannamede kira geliri dışında da bir kazancınız varsa (ticari kazanç, zirai kazanç vs) o zaman bu 2.600 TL istisnadan yararlanılmaz.

4. kira gelirinizden, bu geliri elde ederken yaptığınız giderleri düşersiniz kalan tutarın vergisini ödersiniz. bu giderler neler olabilir, bkzn Gelir Vergisi Kanunu md. 74. ve md. 89

eğer tek tek giderlerimi düşmeyim derseniz devlet size %25 indirim hakkı tanır. yani vergiye tabi gelir üzrinden (gideriniz az da olsa cok da olsa hiç de olmasa) %25 indirirsiniz.

örneğin 12.600 TL yıllık kira geliri elde ettiniz. bunun yukarıda bahsettiğimiz gibi 2.600 TL’sinden devlet vergi almıyor. Kalan 10.000 TL’den de %25 gider düşersiniz. 7.500 TL üzerinden vergi verirsiniz. Genelde giderleri ayrı ayrı düşmek yerine götürü usül tercih edilir.

4. Ticari ve zirai kazançlar dışında tahakkuk değil tahsil esası vardır. yani evinizi birine kiraya verseniz bile eğer kiracı kirasını ödemediyse siz bunun vergisini ödemezsiniz.

5. emeklilerin 1 evi var ve bu 200 m2 ‘nin altında ise emlak vergisi vermezler, ancak bu ev kiraya verilirse bu istisnadan yararlanılmaz.

6. evinizi Eş, anne, baba, çocuk ve kardeş dışındaki kişilere evinizi bedelsiz olarak veremezsiniz,  vermeniz durumunda, emsal kira bedeli uygulanır. Emsal kira bedeli, kiraya verdiğiniz evin vergi değerinin %5’idir.

7. Gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenir. Vergilerinizi bağlı olduğunuz vergi dairesine, bağlı olduğunuz vergi dairesinin bulunduğu yerin belediye sınırları dışındaki vergi dairelerine ve yetkili banka şubelerine ödeyebilirsiniz

son sözümüz Kiracılara, eğer ev sahibiniz beyanname vermiyor ise lütfen sorumlu vatandaş bilinci ile ihbar ediniz.

AYRINTILI SORULARINIZI YORUM KISMINA BIRAKABİLİRSİNİZ, BEN VE SMMM ARKADAŞIM KADİR SEVE SEVE CEVAP VERİRİZ.

ayrıntılı bilgi için

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/2010kirageliri.pdf

 

Not: Bu konu hakkında güncel bilgiler için aşağıdaki sitedeki yazıları okuyabilirsiniz. Aşağıya sorularınızı bırakabilirsiniz.

 

62 comments

  1. entelektüel diyor ki:

    Merhaba 450*12= 5.400 TL kira geliri elde ettiginiz ve bu tutar 2.800 TL’den fazla olduğu için kira vergisini beyan etmelisiniz. Burada götürü gider ya da gerçek gideri seçebilirsiniz. Götürü gideri seçerseniz 327 TL verginiz çıkar. Gerçek gideri seçerseniz evi yeni aldığınız için ilk 5 sene evi aldığıgınız değerin %5’ini gider olarak gösterebilirsiniz, bankaya kredi faiz ödemesini de gerçek giderde gider olarak kullanabilirsiniz.

  2. entelektüel diyor ki:

    Merhaba, ikamet ettiginiz adresteki vergi dairesine beyanname vermelisiniz.

  3. entelektüel diyor ki:

    Merhaba Azim bey, götürü gider yöntemini seçmelisiniz ve toplamda ödemeniz gereken tutar 367,50 TL olmaktadır. Beyanname vermekten kaçınmayın. İkametgahınızın bulundugu yerdeki vergi dairesine gidin size yardımcı olacaklardır.

  4. entelektüel diyor ki:

    Merhaba, 2011 kasım ayında ve aralık ayında 450+450=900 TL kira geliri elde etmişsiniz bu tutar da 2.800 TL’nin altında olduğundan dolayı kira vergisi vermenize gerek yok. Fakat sözleşme yok, bankaya yatmıyor mazeretiniz olamaz. Vergi memurları zaman zaman kapı kapı dolaşıyorlar. Kiracınızın kapısını çalış kirada mı oturuyorsunuz diye sorsa ne diyecek? 2012 yılı için de 3.000 TL yani 450 * 6 = 2.700 TL kira gelirini 2012 yılında elde edeceksiniz o da istisnanın altında kaldığı için yine beyanname vermeyeceksiniz ama dediğim gibi 2012 yılında 9 ay kirada oturursa beyanname vermek zorunda kalacak. Ama şu aşamada yapmanız gereken hiçbirşey yok. iyi günler.

  5. merve diyor ki:

    Merhaba cok kritik bir soru sorucam lutfen cevaplayin kadir Bey.kasim 2011de daire satin aldim. icinde kiraci vardi rica etti 2012 nin haziran ayina kadar oturayim sonra kendime ev alicam bosuna masraf yapmayim dedi.bend Kabul ettim ama kendisiyle sozlesme yapip imzalamadim. Araliktan irtibarenn suan icinde oldugumuz mart ayina kadar kirami duzenli olarak Verdi kendisi (450)lira.simdi benimde gidip bu beyannameyi vermeme Gereek varmi.sonucta sozlesme yok kira aldigima dairde kanit yok.cevabinizi bekliyorum

  6. azim diyor ki:

    adıma kayıtlı evimi 480TL ye kiraya veritorum,kontratımızda var,kirayı elden alıyorum ne yapmalıyım.saygılarımla.

  7. ümit diyor ki:

    selam. benim ikamet adresim ile kira geliri elde ettigim daire farklı şehirlerde. ben kira geliri elle ettigim şehirdeki vergi dairesine kira gelir beyannamesi verebilirmiyim. yoksa ikamet adresimin bulundugu ilemi vermek zorunlu.saygılar

  8. Bülent AKDAL diyor ki:

    Slm. 2007 yılında banka kredisi ile bir ev aldım, fakat tayinim çıktığı için başka ile gittim ve evimi o zaman 300 tl ye kiraya verdim. şu an 450 tl. evimin borcu da 2012 aralıkta bitecek. şu an bulunduğum ilde yine banka kredisi ile 2011 yılında yeni bir ev aldım ve oturuyorum, sonuçta kiradaki ev ile oturduğum evin banka kredi ödemeleri devam ediyor. benim kira gelir vergisi ödemem gerekiyor mu yoksa bir muafiyet var mı? yardımcı olursanız sevinirim.yanıtınızı e-mail adresime yollarsanız sevinirim, teşekkürler.

  9. Sinan erik diyor ki:

    Merhabalar,
    Ev esimin üzerine fakat kırayı ben alıyorum, bu durumda hangimizin beyanda bulunması gerekiyor? Benim üzerime de halihazirda boş duran bir ev var, bu durum vergi dairesinde karışıklık yaratır mı?
    Teşekkürler

  10. Kadir diyor ki:

    Merhaba,
    Esasında beyan etmenize gerek yok. Bu işlem yani kira geliri doğdugunda bildirmeniz gerekiyor fakat bizim ülkemizdeki memurların zihniyeti hala mükellefi boğmak üzere olduğu için dilekçe istiyorlar.

    Size tavsiyem Mart ayında herkes beyanname verirken bir dilekçe ile olayı özetleyiniz.

    XXX Vergi Dairesi Müdürlüğüne,

    Müdürlüğünüz mıntıkası içinde kalan aaaa adresinde ikamet etmekteyim. Ccc adresindkei işyerimdeki kiracılardan tahsil ettiğim kira dökümü aşağıdadır. Tahsil edilen kira bedeli GMSİ istisna bedelini geçmediği için beyanname vermiyorum.

    Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve rica ederim.

    İsim-Soyisim.
    T.C. Kimlik Numaranız.
    İmza,

    Bu şekilde bir dilekçe ile durumu vergi dairesine bildirmeniz yararınızadır. Yoksa beyan etmediniz diye size vergi çıkartıp sonra gidip vergi dairesi ile ugraşmak zorunda kalıyorsunuz. En iyisi yukarıdaki gibi bir dilekçe verip daha sonra tekrar vergi dairesi ile uğraşmamaktır.

  11. turgut yüngül diyor ki:

    kadir bey,
    bilgi için teşekkür ederim ancak kira gelir mükellefi gözüktüğüm için beyanname vermesemde durumu dilekçe ile bildirmem gerekirmi?zira buna benzer bir uygulama var diye duydum asıl bilenine sorayım dedim.

    saygılarımla

  12. Kadir diyor ki:

    Sayın turgut yüngül,
    Devlet sizin kaç kiracıdan gelir elde edip etmediginize bakmaz.

    Devletin baktıgı Elde ettiginiz kira geliri ilgili sınırı geçmiş midir? Geçtiyse siz bunu tahsil ettiniz mi? Kiracınız var ve size para ödemediyse siz de devlete vergi ödemezsiniz. Siz tahsil etmişsiniz fakat ilgili sınırın altında kaldığını söylüyorsunuz. O zaman beyanname vermenize gerek yok.

    Zaten siz o kirayı alırken kiracınız sizin adınıza stopaj ödüyor dolayısıyla siz zaten peşin peşin vergi ödemiş olduğunuzdan dolayı devlet sizden beyanname istemiyor.

  13. turgut yüngül diyor ki:

    sayın ilgili,
    kontratı dolmamasına rağmen işyeri kiracım 2010 aralık sonu tahliye yaptı.karşılıklı fesih yaptık ancak tadialt sonrası gayrimenkulü ancak 15 haziranda kiraya verebildim 2500 tl’ye ayrıca kiracı stopaj ödüyor vergi dairesine .Fakat kiracı anlaşmalı olarak ekim sonu(2011) tahliye ederek yerine bu sefer 2700 tl. kira ödeyen bir kiracı buldu.Yeni kontrat 1 kasım itibarıyla geçerli.gene ayrıca stopaj ödüyor.Buna göre 2012 martında beyenname vermelimiyim.hesabıma göre 2011 beyan değerinin altında kalıyor(23000 tl işyerleri için).yardımlarınız için teşekkür ederim.

  14. Kadir diyor ki:

    kaç ay gelir elde ettiniz?

  15. ÖZGE KALE diyor ki:

    MERHABALAR,
    KÜÇÜK BİR EVİM VAR,340 TL KİRA GELİRİM VAR BUNUN İÇİN NE KADAR VERGİ VERMEM GEREKECEK YARDIMCI OLURMUSUNUZ

  16. tan karan diyor ki:

    merhaba
    benim 2 dairem var birinde babam ikamet ediyor..fakat babamın aynı binada bir dairesi var.ben babam oturdugu için gelir elde etmiyorum.bunun için ben muaf oldugumu düşünüyorum.babamın dairesinden kira geliri var.bu esnada babam vergi mükellefi olmuş oluyor sanıyorum…ayrıca emekli oldugu için emlak vergisinden muaf idi .kirada oldugu için bundan muafmı oluyor..
    konu ile ilgili bilgi verirseniz memnun olurum..saygılar…

  17. Kadir diyor ki:

    Devlete değil de belediyelere emlak vergisi vermek zorundasınız. İş yeri olarak kullanılıyorsa bu daire çevre temizlik ve ilan vergileri de olacaktır.

  18. özlem diyor ki:

    emekliyim.kirada bir dairem var.her yıl kira geliri veriyorum.bunun dışında o dairem için başka bir vergi vermem gerekiyor mu?

  19. derya diyor ki:

    ssk emeklisiyim 200m2 geçmeyen tek evim var evimi kiraya verdim 1000 tl kendim kirada oturuyorum 800 tl +70 tl aidat olarak emlak vergisi indirimim ne olmalı ayrıca kira gelirimden vereceğim vergi ne olmalı aradaki toplam kazancım yıllık 200×12= 2400 tl yapıyor her iki vergidende ayrıcalığım olmaması halinde haksızlığa uğradığımı düşünüp dava açabilirim ama sonucunu görmeme 47 yaşında olmama rağmen ömrüm yetmez..

    saygılarımla,
    derya gözen

  20. yener oksüz diyor ki:

    eşimin üzerine bir daire var 480 tl kira alıyoruz bizde gebzede kirada oturuyoruz 350 tl kira veriyoruz bu durumda ne yapmamız gerekiyor iyi çalışmalar

  21. yener oksüz diyor ki:

    eşimin üzerine bir daire var 480 tl kira alıyoruz bizde gebzede kirada oturuyoruz 350 tl kira veriyoruz bu durum da ne yapmamız gerekiyor saygılar

  22. Kadir diyor ki:

    http://facebook.com/muhaseberehberi buradan sorarsanız daha çabuk yanıtlanır sorularınız.

  23. dilek diyor ki:

    annem emekli 1 evi var.kiraya verdi ve kendiside kiraya çıktı.kiraya verdiği evi konut kredisiyle aldı hala ödemesi devam ediyor.Geçen sene 400 tl kira alıyordu kendisi 350 tl ye oturuyordu ödediği konut krediside 851 tl.ne yapması gerekli teşekkürler

  24. Yusuf Tezgel diyor ki:

    Sorularımızı soruyoruz.Peki bunların yanıtlarını ne zaman,nasıl alacağız?Zamanı geçtikten sonra yanıt almamız birşey ifade etmiyor.Lütfen yanıtınızı bekliyorum.Teşekkürler.

  25. osman diyor ki:

    Merhabalar,ben öğretmenim ve 2010 ağustos ayında anneme ait olan evlerden birinden aylık 550 TL kira gelirim var.Ağustostan-mart ayına ne kadar vergi ödemem gerekli.Bilgilendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.

  26. İlker Demirel diyor ki:

    Ferhat Bey,
    Eşiniz ile ortak olduğunuz ev için ayrı ayrı mükellefiyetiniz var. Aylık kira geliri*ay Sayısı =675*6=4.050 TL yani kişi başı 2.025 kira geliriniz var. 2010 kira gelirleri için istisna tutarı 2.600 TL olduğu için, istisna tutarını geçmediğinizden beyan edecek geliriniz bulunmamaktadır. Bu uygulama gerçek kişi olarak mükellefiyetiniz olmaması durumunda geçerlidir. Başka bi yerden geliriniz var ise (mükellefiyet olarak), istisnadan yararlanmayıp, vergilendirme yapardınız.
    İyi günler.

  27. İlker Demirel diyor ki:

    Merhaba Mahir Bey,
    Abinizin oturduğu ev için kira ödemesi olmayacak, çünkü anne-baba tarafından çoçukların tahsisine bırakılan binaların 1 tanesi için vergi ödemezsiniz. Yani sizin beyan edeceğiniz 2 adet kiranız vardır.
    Aylık kira*Ay sayısı=350*12=4.200 TL 2 tane böyle durumda babanızın evi olduğu için 8.400 TL gayrimenkul geliriniz var. Eğer babanız vergiye tabi mükellef değil ise 2010 yılı mesken kira gelirleri için 2.600 TL istisnadan yararlanacaktır. 8.400-2.600=5.800 TL, götürü gider uygulaması ile %25 bu tutardan indirim yaparsınız 8.400-8.400*,25=6.300 TL bu tutarında %15 oranında vergilendirirsiniz(haddi geçmediği için) 6.300*,15=945 TL kira geliri ödersiniz.
    Geçmiş senelerdeki kira gelirlerini isterseniz 6111 sayılı kanun gereği afdan yararlanıp beyan edebilirsiniz. Fakat o zaman istisnadan yararlanamazsınız. Benim kanaatim geçmiş senelere beyanname vermemeniz yönünde.
    İyi günler.

  28. MAHİR diyor ki:

    MERABALAR BABAMIN ÜZERİNDE 4 TANE EV VAR VE BİRİNDE ABİM OTURUYOR VE İKİ EVDEN KİRA ALIYORUZ, EV KİRASI 350 TL BU VE DİGER YILAR İÇİN KİRA BEYANNMESİ VERMEMİZE GEREK VAR MI. BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM….

  29. Ferhat diyor ki:

    Eşimle ortak evimizde(%50-%50) kiracımız var. 2010 temmuz ayında aylık 675 lira bedelle kiraya verdik. Gelirden dolayı ödeyeceğimiz vergi ne kadar olur? Teşekkürler…

  30. Yusuf Tezgel diyor ki:

    Değerli Uzmanlar,
    Sitenizi ilk kez gezdim.Güzel.Çok beğendim.(Çekinmeyin) demenizden kuvvet aldım.Ve sorumu soruyorum:04.11.2010 tarihinde oğlum bir daire satın aldı ve kiraya verdi.Şimdi ben(kendisi görevinden dolayı ilgilenemediği için)2011 mart ayında vergi dairesine bir bildirimde bulunacak mıyım?Yoksa beyannameyi 2012 de mi vereceğim?Ayrıca daireyi 120 ay vadel banka kredisisi ile aldı.Herhangi bir muafiyet var mıdır?Kendisi her ay 1150 TL. kredi borcu ödemektedir.Saygılarımla…

  31. turan torun diyor ki:

    ilk defa beyanname verecem nasıl vermelıyım

  32. Hüseyin Solmaz diyor ki:

    Ben Almanya´da yasiyorum,gelir vergisi beyannamesi nasil ,nezaman ve
    nereye bildirilmeli veya yatirilmali.Bu konuda beni bilgilendirirseniz
    sevinirim. Istanbul-Kadiköy
    Saygilarimla…

  33. mehmet ünlü diyor ki:

    ben 340 tl ev kirası alıyorum fakat başka yerde kirada oturuyorum ve 500 tl kira ödüyorum ne yapacağım

  34. mehmet ünlü diyor ki:

    ben 340 tl kira alıyorum fakat 500 tlkira ödüyorum ne yapmam gerekir

  35. ilker demirel diyor ki:

    Merhaba Sami Bey,
    Evinizin aylık kira geliri 300 TL ve sizin oturmakta olduğunuz evin kirası 170 TL dir. Aradaki pozitif fark 130 TL dir. 130*12=1.560 TL dir. bu kira geliri istisna tutarını geçmediği için gelir vergisi beyannamesi vermenize gerek yoktur. Fakat zaten gelir vergisi beyannamesi verme süresi bitti.

  36. sami erdogan diyor ki:

    meraba ben krediye birtane ev aldım 10 senelik kredi çektim hala ödüyorum5 senem kaldı evim kirada aynı zamanda bende kiradayım evimi 300 yt kiraya verdim ben ise 170 kiradayım bu durumda ne yapmalıyım teşekkürler

  37. ilker demirel diyor ki:

    Yusuf Bey, Gayrimenkul sermaye iradı yanı kira geliriniz tahsil esasına bağlıdır. yani kira geliriniz var, fakat kiracı ödemez ise tahsil edememiş olursunuz ve bu sebepten geliriniz de doğmaz. zaten elde etmiş olduğunuz 2 aylık kira geliri 2.600 TL yi geçiyorsa beyanname vermelisiniz ki sanmıyorum bu 2.600 TL geçeciğini. kira sözleşmesinin feshinde falan da maliye bakanlığını bilgilendirmeye gerek yok.
    saygılar,

  38. ilker demirel diyor ki:

    Resul bey biraz geç gördüm cevabınızı. eşiniz ve siz o eve ortaksanız ikinizde ayrı ayrı istisna tutarı yani 2.600 TL den faydalanırsınız. Yıllık kira geliriniz şahıs başına 1.500 TL dir. bu elde etmiş olduğunuz tutar 2.600TL lik istisna tutarını geçmedi için beyanname vermenize gerek yok.

  39. Kadir diyor ki:

    Bahar, Arkadaki vergi değerini yazmalısın. Zira bu değerin %5’inden daha düşük bir kira geliri elde edemezsin. Etsen dahi devlet buna bakmaz. Bu yüzden bu tutarı yazmak gerekiyor. Hoş bazı vergi daireleri bunu yazmasanız dahi kabul ediyor.
    Bu tutarı belediyenizden öğrenebilirsiniz.

  40. Kadir diyor ki:

    Ramazan karataş, kira gelirinizi 2010 senesinde elde etmiş olduğunuz için siz 2011 yılında kira verginizi ödeyeceksiniz. Sizin için herhangi bir vergi durumu yok.

    Mikail, 375*12= 4.500 TL senelik geliriniz var.
    Bunun 2.600 TL si istisna, kalan tutar: 4.500-2.600 =1.900 TL
    Götürü gideriniz de var. 1.900 * 0,25 =475 TL
    Kalan 1.900-475=1.425 TL
    Ödenecek vergi: 213,75 + 27,90 Damga vergisi, Toplam241,65 TL vergi.

  41. RAMAZAN KARATAŞ diyor ki:

    benim (ali ramazan karataş ) adına bir toros mahallesinde ikamet ettiğim evim var.ikinciside adana -Çukurova ilçesi belediye evleri mahallesinde evim var.bu evimi,01.01.2020 tarihinde 2.400TL. kiraya verdim.acaba ben kira beyannamesi verecekmiyim beni aydınlatırsanız menmun olurum.ali ramazan karataş-Adana-24.03.2010-tlf=05362320302

  42. mikail diyor ki:

    aylik kira 375 tl aliyorum ne kadar vergi ödemem gerekiyor

  43. YUSUF diyor ki:

    Selamlar
    Kiracım evi boşaltmadan önce her sene düzenli olarak beyannamemi veriyordum. Ancak 2009 senesinde kiracım bana 3 aylık borç takarak evimden çıktı. Evimden çıktıktan sonra da dairem, tam 7 ay da boş kaldı. (halan daha boş) Yani benim bir sene içinde, elde etmiş olduğum kira geliri, toplam (iki) aylıktır. Bu durum da meblayı doldurmadığım halde benim beyanname vermem gerekiyor mu? Ya da kiracımın evi boşalttığını maliyeye bildirmem gerekiyor mu? Tşkr.

  44. BAHAR diyor ki:

    merhabalar

    GMSİ beyannamesinin arka sayfasındaki belirtilen vergi değeri nasıl hesaplanır?Yazmak zorunlu değil herhalde.yazmazsak ne olur?

    sağlıklı,huzurlu,mutlu günler

  45. Kadir diyor ki:

    http://muhaseberehberi.com/evimiz-esim-ile-benim-uzerime-ortak-kira-geliri-icin-vergi-vermeli-miyim/

    Sorunuzun cevabı buradadır. Ayrıca 15 dakika da cevap yazdığım için kendimi tebrik ediyorum :=)

  46. Resul diyor ki:

    Eşimle ortak evimizde kiracı var.75 yaşımdayım emekliyim.2009 yılında 3.000,00 tl kira gelirimiz var beyanname verecekmiyiz.

  47. Ozkan diyor ki:

    evet gül hanım,
    ikametgahınızın bulunduğu yer vergi dairesine vermeniz gerkiyor.
    ilgili vergi dairesinden boş beyanname alabilirsiniz, gayrimenkul sermaye iradı içina ayrı bir beyanname var, vergi dairesi ilgili beyannameyi verecektir.

  48. GÜL diyor ki:

    selam,ikametgahımla kira geliri elde ettiğim gayrimnkulum ayrı illerde ikametgahımın olduğu yere beyannamemi verebiliyormuyum?Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.İyi çalışmalar.

  49. ilker diyor ki:

    Bireysel Emeklilik Sigorta gideri ile eğitim gibi giderlerin birlikte olması durumunda, ikisininde ayrı ayrı safi irattan indirilmesi gerekmektedir. çünkü GVK 89. maddenin 1 ve 2 nolu fıkralarında, ikisininde safi irattan düşüleceği söyleniyor. hatta Gelir İdaresi Başkanlığının hatırlamış olduğu Gayrimenkul Sermaye İratlarının vergilendirmesi klavuzuna da bu konuya açıkça değinilip örnek verilmiştir.

  50. Kadir diyor ki:

    60 yaşından büyükseniz 189 numaralı telefonu arayın, maliye gelip formu sizin evinizde doldursun. Bu şekilde beyanda bulunabilirsiniz.

    İşyeriniz varsa ayrıca eviniz varsa, ikisinden de kira geliri elde ediyorsanız sadece 2.600 TL istisnası vardır.

E-posta adresiniz gösterilmeyecek. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

*