Kobi girişim ve girişimcilere öneriler

Girişimcilik ile ilgili yazıları okumayı seviyorum. Özellikle internet girişimciliği dikkatimi çekiyor. Bu konuda elimden geldiğince çeşitli siteleri ve blogları takip ediyor, başarı ve başarısızlık “hikaye”lerini ilgiliyle okuyorum. Maalesef Türkçe içerik bu konuda oldukça sınırlı sayıda bulunmaktadır. İnternette ise genelde bir blogda yayımlanan yazı başka bloglarda da yayımlanıyor ve maalesef özgün içerik üreten kişi oldukça sınırlı kalıyor.

Tam bu noktada size Garanti Bankasının “Kobi Girişim Dergisi”‘ni tanıtmak istiyorum. Garanti’nin web sitesinden indirebildiğiniz pdf halindeki dosyada birçok girişimin kuruluş ve başarılı hikâyelerini okuyabilirsiniz. Kobi Girşim Dergisi Ekonomist dergisi ile birlikte de dağıtılmaktadır.

Temmuz sayısından birkaç örnek vermek gerekirse.

Dijital fotoğrafları kitaplaştırma vakti

 İşte bunun önüne geçmek isteyenler için bir kadın girişimci yeni bir uygulama başlattı. www.afillikitap.com sitesini kuran Sertaç Yerlikaya, hayata dair çektiğiniz, çektirdiğiniz tüm fotoğrafları basılı bir albüme dönüştürmenize imkan tanıyor. Bunun için bir program indirmenize

de gerek yok. Siteye girip adımları takip etmeniz yeterli. İster bilgisayarınızdan indirdiğiniz fotoğrafları, isterseniz de Facebook, Instagram, Flicer’a yüklediğiniz fotoğrafları bir ücret karşılığında

fotokitaba dönüştürebiliyorsunuz. Diğer sitelerden en büyük farkı ise tamamen on-line çalışan bir program olması. Elinize geçen kitap ise sert kapaklı ve ciltli oluyor. Kare, yatay ya da dikey, sayfaları kuşe ya da düz açılan layflat olabiliyor. Minimum sayfa adedi 24. Ama yetmez derseniz istediğiniz kadar sayfa ekleyebiliyorsunuz.

Beşiktaşlılık aşkı Taraftar Çiçek’i yarattı

Beşiktaşlı Yüşa Ünay’ın çiçekçi arkadaşı Uğur Doğan’dan siyah beyaz çiçek tasarlaması isteği sonucu doğan ve üç büyük kulübün taraftarlarına özel çiçek gönderimi yapan Taraftar Çiçek, taraftarlardan büyük ilgi gördü. Ekvator’dan ithal edilen çiçekler, yaklaşık üç yıl boyunca solmuyor. Taraftar Çiçek’in  şimdiki hedefi satışlarını perakendeye de taşımak.

Kobi Girişim Dergisi’nde İnternet girişimleri dışında Franchising haberleri de yer almakta.

Kasap Döner şubeleri için 5 girişimci aranıyor

67 yıllık et işini Kasap Döner konseptine dönüştüren Sarıtaş Ailesi, açacağı yeni şubeler için franchising verecek. Bu yıl İstanbul’da toplam 20 restorana ulaşması planlanan Kasap Döner için hedeflenen aylık ciro ise minimum 200 bin TL.

 HemenKiralik.com’a yabancı yatırım geldi

 Kısa süreli konut kiralama alanında lider platform HemenKiralik.com, kuruluşunun üzerinden henüz bir buçuk yıla yakın bir süre geçmesine rağmen 4 milyon dolara yakın yatırım almayı başardı. Ocak 2012’de hizmete açılan hemenkiralik.com’un ardından İngilizce, Rusça ve Arapça konuşulan ülkelere yönelik flat4day.com, domiknaden.ru ve shokakonline.com sitelerini de faaliyete geçiren grup, söz konusu bölgelerde yerel destek sağlıyor.

Kobi Girişim Dergisi’nde Galatasaray Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Volkan Demir’in de Kobilgi bölümünde girişimcilerin mutlaka bilmesi gereken muhasebe ve finans konuları ile ilgili bilgileri içeren yazılarını okuyabilirsiniz.

Siz de bu kadar yazı bana  #yetmezamaevet diyorsanız derğinin Temmuz sayısından başlayarak bütün sayıları okumanızı öneririm.

Başta Burcu Tuvay ve Mehtap Şenol başta olmak üzere böyle bir derginin hazırlanmasında ve pazarlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.

 Kobi’nizi geliştirecek faydalı bilgiler ile dolu “Temmuz” sayısı çıktı! 

Kobi Girişim Dergisi’nin son sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kobi Girişim Dergisinin arşivine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.


2013

Ay

İndir

Haziran

İndir(5.01MB)

Mayıs

İndir(4.81MB)

Nisan

İndir(4.81MB)

Mart

İndir(4.27MB)

Şubat

İndir(4.52MB)

Ocak

İndir(5.7MB)

2012

Ay

İndir

Aralık

İndir(3.42MB)

Kasım

İndir(7.16MB)

Ekim

İndir(6.76MB)

Eylül

İndir(3.74MB)

Temmuz

İndir(14.25MB)

Haziran

İndir(7.91MB)

Mayıs

İndir(9.75MB)

Nisan

İndir(10.44MB)

Mart

İndir(14.86MB)

Şubat

İndir(4.41MB)

Ocak

İndir(6.2MB)

Entelektuel.com Notu: Şirket kurmak çok zor bir şey değil, hatta kâr elde eden bir firma kurmak da zor değil. Önemli olan kişilerden bağımsız kurumsal bir tüzel kişilik oluşturmaktır. Bu yüzden bloğumda yayımlamış olduğum Kurumsal Yönetim ile ilgili yazıları okumanızı öneririm.

 Şirketlerin batmasını önlemek için alınabilecek önlemler

Bu yazının şirketlerin batmasını önlemek için hangi önlemlerin alınabileceği konusunda bilgi vermektir. Hiçbir şirket batmak için kurulmaz. Bütün şirketler varlıklarını uzun yıllar, hatta sonsuza kadar yaşatmak amacıyla kurulurlar. İnsanların şirket kurmalarındaki yegâne sebepte bu şirketlerden elde edecekleri karlardan kendilerine düşen…DEVAMINI OKU »

Kurumsal yönetim ilkeleri ya da kurumsal yönetimsizlik

Bu yazının amacı alanında çok başarılı olan şirketlerin hangi sebeplerden dolayı battıkları

, iflas sürecine giderken yaşanılan olayları ve bu olayları önleyebilmek için neler yapılması gerektiği yönünde bilgi vermektir. Kısa süreli konsorsiyum amaçlı kurulan şirketler dışında

DEVAMINI OKU »

Kurumsal ve kişisel yönetim

Şimdi size kişisel yönetim adı altında NLP taktikleri

http://juergen-liefmann.de/css/kaufen/tuotekategoria/liikakarvoitus/index.html

, empati yapmayı öğreten cümleler kuracak değilim. Benim bu yazıda anlatmak istediğim nasıl şirketler için kurumsal yönetim varsa ve şirketlerinde kendilerine has bir ” kişi…DEVAMINI OKU »

Kurumsal yönetim ve risk

Dün akşam Mustafa A. Aysan hocamızın Kurumsal yönetim ve risk dersinde Swissair vakasını inceledik. Özetle Swissair yöneticilerinin 1992 yılında İsviçre vatandaşlarının Avrupa ekonomik Topluluğu’na üye olup olmama referandumunun sonucun…DEVAMINI OKU »

entelektüel

Edebiyatı sever, şiir dinlemeyi sever, liberal ve politik bir kişidir.

E-posta adresiniz gösterilmeyecek. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

*